[wcp-carousel id="2193"]

Zielony dip z awokado

Zielony dip z awokado

Zielony dip z awokado z dodatkiem natki pietruszki, kolendry i ostrej papryczki jalapeno to świetny dodatek do warzyw czy drobiu. My po raz pierwszy przygotowaliśmy go, gdy przygotowaliśmy chrupiące skrzydełka z kalafiora, ale możecie go łączyć, np. z pieczonymi ziemniaczkami, frytkami czy choćby nuggetsami z kurczaka. 

Zielony dip – składniki:

  • 1 awokado
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek kolendry
  • 1 papryczka jalapeno
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 soku z limonki
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • sól

Jak przygotować dip z awokado?

1. Odkładamy kilka listków kolendry.
2. Łączymy wszystkie składniki sosu i miksujemy.
3. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy dodać odrobinę wody.
4. Ozdabiamy kolendrą. Voila!

Zobacz także: Chrupiące skrzydełka z kalafiora

 

Chrupiący kalafior



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.