[wcp-carousel id="2193"]

Sos serowo-jogurtowy do warzyw

Sos serowo-jogurtowy do warzyw

Sos serowo-jogurtowy do warzyw to nasz pomysł na weekendowy wieczór ze zdrowymi i pysznymi przekąskami. Bazą sosu jest gęsty jogurt grecki i niebieski ser pleśniowy. Do tego obowiązkowo dużo czosnku i ostra chili!

Sos serowo-jogurtowy podajemy z ulubionymi, pokrojonymi w słupki warzywami takimi jak marchewka, papryka czy seler naciowy.

Składniki sosu:

  • 250 g jogurtu greckiego
  • 50 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 50 g sera typu feta
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1-2 papryczki chili
  • sól

Przygotowanie:

1. Składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Przekładamy do miseczek.

2. Warzywa obieramy, kroimy w słupki i gotowe 🙂

Sos jogurtowo-serowy do warzyw

Sos jogurtowo-serowy do warzyw



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.