[wcp-carousel id="2193"]

Pasta jajeczna – idalna do kanapek

Pasta jajeczna – idalna do kanapek

Pasta jajeczna musi być u nas lekka, delikatna i koniecznie z dużą ilością szczypiorku. Taką wersję toleruje najmłodszy domownik, zatem nie ma dyskusji. Polecamy szczególnie do kanapek, ale my taką pastę równie chętnie wyjadamy łychą prosto z miski. Największa zaleta pasty to zaledwie 3 składniki. Przygotujecie ją w parę minut!

Pasty z jajek zawsze przygotowujemy z jajek od szczęśliwych kurek. Mamy to szczęście, że znamy odpowiednich ludzi, dzięki którym mamy dostęp do ich jajek przez cały rok. Jesteśmy ciekawi, czy macie takie swoje „mety”, gdzie zaopatrujecie się w ten produkt, czy nie ma to dla was znaczenia?

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo (my lubimy, kiedy jajka nie są do końca ścięte, wtedy żółtko jest mięciutkie i pasta jest bardziej aksamitna)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Jak zrobić pastę jajeczną?

1. Gdy jajka przestygną, obieramy je i przekładamy do miseczki.
2. Ugniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki.
3. Dokładnie mieszamy pastę i jeśli trzeba, doprawiamy solą i pieprzem. Voila!

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.