[wcp-carousel id="2193"]

Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek sprawdzi się o każdej porze roku. Jesienią i zimą świetnie rozgrzeje, w cieplejsze miesiące będzie nas kusić lekką konsystencją i świeżym zielskiem, której nie powinniśmy jej szczędzić. Zupa krem z pieczarek lubi domowe grzanki i świeżo mielony pieprz. Spróbujcie koniecznie!

Uwielbiamy pieczarki, które są bardzo wdzięcznym i niskokalorycznym składnikiem wszelkich dań. Zupy z pieczarkami w roli głównej robi się naprawdę szybko i są pyszne!

Zupa z pieczarek — składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 50 g serka kremowego (np. Almette)
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 50 g mąki pszennej
  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 200 ml mleka
  • łyżeczka soli
  • świeżo mielony pieprz

Jak zrobić zupę krem z pieczarek?

1. Pieczarki rozdrabniamy, dodajemy bulion, mleko, mąkę i sól. Gotujemy ok. 10 minut.
2. Dodajemy jogurt, serek, natkę. Gotujemy 3 minuty.
3. Całość blendujemy na gładką zupę i podajemy z domowymi grzankami. Voila!

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.