Tosty ze szczawiem i suszonymi pomidorami stały się Jej śniadaniowym eksperymentem. Pysznym i świeżym! Ci, którzy szczaw znają tylko z zupy, zachęcamy do spróbowania szczawiu w różnych innych odsłonach. U nas szczawiu na działce pod dostatkiem, ale zupy już dawno nam się przejadły, dlatego póki sezon trwa… zrywajcie szczaw i zabierajcie go do domu całymi siatkami! Tosty ze szczawiem i z suszonymi pomidorami to świetna przekąska, śniadanie lub kolacja dla dwojga. Kolorowa, piękna i prosta 🙂 Smacznego i na zdrowie!
Składniki (2 sztuki):
- 4 kromki ulubionego chleba tostowego
- masło
- 2 plastry sera żółtego
- 2 garści opłukanych i osuszonych listków szczawiu
- 2 duże plastry pokrojonych w paski suszonych pomidorów (odsączonych)
- 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
- 2 szczypty chili
- świeżo mielony pieprz
- opcjonalnie: ketchup i majonez
Przygotowanie:
- Kromki smarujemy masłem. Układamy ser żółty, szczaw, pomidory i szczypiorek.
- Przyprawiamy i pieczemy w tosterze na złoty kolor. Voila!