[wcp-carousel id="2193"]

Zupa krem z fasoli

Kolejna odsłona pysznej, rozgrzewającej zupy krem. Tym razem i szybkiej, bo idąc na łatwiznę i chcąc czym prędzej zabrać się za konsumowanie zupy, nie bawiliśmy się w gotowaniu wywaru na włoszczyźnie, mięsku itd… Bazą naszej zupy stała się zupka w proszku (nie będziemy udawać – tak, od czasu o czasu hartujemy organizmy odrobiną starego dobrego glutaminianu sodu, a co! :))

Oto więc nasza dzisiejsza wersja błyskawicznej fasolowej. Smacznego!
Zupa krem z fasoli

Składniki:

*1 puszka fasoli czerwonej
* 1 puszka fasoli białej
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* 2 gorące kubki zupy krem kurkowej (np. Knorra)
* łyżka soku z cytryny
* 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
* chilli w proszku
* cząber
* sos sojowy
* sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Do rondelka wsypujemy 2 opakowania gorącego kubka. Zalewamy ok. 1/2 l zagotowanej wody, mieszamy i zagotowujemy.
2. Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego, chilli i cząber.
3. Fasolę płuczemy na sitku chłodną wodą, wrzucamy do rondelka z zupą, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i miksujemy na gładką masę.
4. Doprawiamy sokiem z cytryny, 3 łyżkami sosu sojowego, pieprzem i solą. Na samym końcu dodajemy mały jogurt naturalny i raz jeszcze wszystko podgrzewamy. Voila!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.