Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem, czyli klasyka z nutką fantazji. Wiejskie jajka, kiełbaska, szczypior i… ser żółty 🙂 Szybkie, sycące i proste śniadanie dla dwojga.
Składniki:
* 5 jajek
* 20 dag kiełbasy wiejskiej
* garść szczypiorku
* łyżeczka oliwy z oliwek
* 1/4 cebuli
* 1/4 ząbku czosnku
* łyżka startego sera żółtego
* sól, pieprz, chili
Przygotowanie:
1. Kiełbasę kroimy w krążki i wrzucamy ją na rozgrzaną oliwę. Posypujemy chilli i podsmażamy po kilka minut z każdej strony. My lubimy bardzo chrupiącą, więc chwilę to trwa 🙂
2. W połowie smażenia dodajemy czosnek i cebulę.
3. Wbijamy kolejno jajka i mieszamy, aż się zetną i dodajemy pieprz.
4. Całość posypujemy szczypiorkiem i startym serem. Voila!