[wcp-carousel id="2193"]

Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem

Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem

Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem, czyli klasyka z nutką fantazji. Wiejskie jajka, kiełbaska, szczypior i… ser żółty 🙂 Szybkie, sycące i proste śniadanie dla dwojga.

Składniki:

5 jajek
20 dag kiełbasy wiejskiej
garść szczypiorku
łyżeczka oliwy z oliwek
1/4 cebuli
1/4 ząbku czosnku
łyżka startego sera żółtego
sól, pieprz, chili

Przygotowanie:

1. Kiełbasę kroimy w krążki i wrzucamy ją na rozgrzaną oliwę. Posypujemy chilli i podsmażamy po kilka minut z każdej strony. My lubimy bardzo chrupiącą, więc chwilę to trwa 🙂
2. W połowie smażenia dodajemy czosnek i cebulę.
3. Wbijamy kolejno jajka i mieszamy, aż się zetną i dodajemy pieprz.
4. Całość posypujemy szczypiorkiem i startym serem. Voila!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.