[wcp-carousel id="2193"]

Pieczarki w chrupiącej panierce

Pieczarki w chrupiącej panierce

Ją mocno męczy przeziębienie, przez co straciła znaczny procent węchu i – co najgorsze – smaku. Po pracy, po solidnej dawce różnych, dziwnych specyfików, pojawiła się jednak zachcianka. Coś szybkiego i koniecznie coś z pieczarką. Jajko, trochę bułki tartej, kilka krążków chilli – na wzmocnienie smaku i łatwiejsze oddychanie – i mała, szybka przekąska dla dwojga gotowa.

Składniki:
* 10 niewielkich pieczarek
* 1 jajko
* filiżanka bułki tartej
* kilka krążków czerwonej papryczki chilli/
* sól i pieprz
* olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Pieczarki myjemy, oczyszczamy i usuwamy większą część nóżki.
2. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem, do drugiej wrzucamy bułkę tartą i krążki chilli.
3. Rozgrzewamy olej na patelni. Każdą pieczarkę obtaczamy w jajku, w bułce i smażymy po 3 min. z każdej strony (na złoty kolor). Voila!

pieczarki w panierce

pieczarki w panierce

pieczarki w panierce

pieczarki w panierce



21 thoughts on “Pieczarki w chrupiącej panierce”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.