[wcp-carousel id="2193"]

Jajka sadzone na papryce

Kolorowo, zdrowo i dość nietypowo. Oto, jak w łatwy sposób ze zwykłego dania może powstać prawdziwe śniadanie mistrzów. Naprawdę miły początek dnia 🙂

Składniki:

* 4 jajka
* papryka (czerwona i żółta)
* 1 oliwka
* sól, pieprz, zioła prowansalskie
* 4 łyżki oliwy
* natka pietruszki
Przygotowanie:
 1. Papryki kroimy w poprzek na 2 cm krążki. Usuwamy resztki gniazd nasiennych.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy paprykę. Smażymy ją na małym ogniu pod przykryciem ok 15 min.
3. Oliwkę kroimy w małe krążki, natkę drobno siekamy.
4. Gdy papryki zmiękną, w każdy krążek delikatnie wbijamy jajko.
5. Kładziemy po  oliwce, posypujemy odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Smażymy kolejne 5-7 min.

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.