[wcp-carousel id="2193"]

Owsiane placki bananowe bez mąki – idealne na śniadanie

Owsiane placki bananowe bez mąki – idealne na śniadanie

Modne słowo dziś się pojawi, a co! Bo będzie super hiper prosty przepis na FIT placki bananowe bez mąki. Szybkie (dosłownie 10 minut!), proste (tylko 3 składniki), pyszne i takie taniutkie 🙂 Jeśli chcecie, aby Wasz poranek w środku tygodnia był inny niż zwykle – macie trzy wyjścia. No chyba że wpadniecie na kolejne. Możecie więc:

1. Przygotować placki dzień wcześniej, a w pracy odgrzać je w mikrofali. Tak, tak, nawet odgrzane w ten sposób nie tracą szczególnie na jakości.
2. Przygotować je dzień wcześniej i zjeść je na zimno. My na przykład bardzo lubimy słodkie placki na zimno. I są zdecydowanie lepszą alternatywą dla kolejnej, nudnej kanapki, w dodatku kupionej w firmowej „kantynie” za 6 zeta. Bleee! 🙂
3. Przygotować je rano, zjeść świeże i cieplutkie w domu i zacząć swój kolejny najlepszy dzień w życiu 😀

Posmarujcie je miodem lub dżemem, dodajcie łyżkę jogurtu, wypijcie do nich swoją ulubioną kawę lub herbatę, a one sprawią, że Wasz dzień zacznie się naprawdę wyjątkowo. Smacznych i zdrowych poranków życzymy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki (na ok. 10 placków):

* 1 dojrzały banan
* 1 jajko
* 3 łyżki płatków owsianych (górskie, błyskawiczne)
* 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia

Przygotowanie:

1. Płatki, banana i jajko miksujemy na gładką masę.
2. Na rozgrzany olej nakładamy placki łyżką i pieczemy na małym ogniu na wybrany kolor – na zdjęciu poniżej są placki wypieczone delikatnie (to dla Niej) i nieco mocniej (dla Niego).

Bo co kto lubi 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.