Nic tak nie poprawia nastroju o 6 rano (po nieprzespanej nocy u boku rozgadanego i wciąż głodnego dwumiesięcznego Jegomościa) jak pyszne, energetyczne śniadanko. Jeśli tylko jesteście w stanie wygospodarować sobie 20 minut, koniecznie spróbujcie tego prostego dania. Gwarantujemy, że stawia na nogi i na długo pozostawia uczucie sytości 🙂
Składniki (na 1 porcję):
* 120 g kaszy jaglanej
* 1/2 łyżeczki masła
* banan
* 1/3 gruszki
* 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego z mascarpone (od Piątnicy)
* 2 łyżeczki cukru trzcinowego
* 2-3 szczypty cynamonu
Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną gotujemy w 140 ml wody z dodatkiem masła (ok. 15 minut), wciąż mieszając, by nie przywarła do dna.
2. Banana kroimy na plasterki, gruszkę w kostkę.
3. Gdy kasza nieco ostygnie, dodajemy cukier trzcinowy i jogurt. Delikatnie mieszamy.
4. Kaszę przekładamy do miseczki i dodajemy owoce. Na końcu posypujemy cynamonem. Voila!
Mogę potwierdzić że pycha , ja robię podobną ale gotuję z mlekiem kokosowym 🙂
Pozdrawiam
Nie wiem czy tu nie ma bledu.W skladnikach jest, ze trzeba kasze gotowana, a potem, zeby ugotowac?
Oczywiście, poprawiliśmy, dziękujemy! :):)