Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Trudno nam w to uwierzyć… W naszej lodówce wciąż chłodzi się bożonarodzeniowa kukułkówka, a tu czas najwyższy pomyśleć o pisankach. Podrzucamy przepis na pyszne faszerowane jajka, których u nas nie może zabraknąć na świątecznym stole. Zdjęcia zrobiliśmy w zeszłym roku, ale i w tym jajka pojawią się w niezmienionej formie 🙂
Składniki:
* 5 jajek
* 5 małych pieczarek
* 1 1/2 łyżki majonezu
* sól, pieprz
opcjonalnie: ogórek kwaszony
Przygotowanie:
1. Jajka obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Przekładamy do miseczki.
2. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i grillujemy 3 minuty, po czym kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki z żółtkami.
3. Dodajemy majonez, sól i pieprz (ewentualnie pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka). Łączymy całość widelcem i wypełniamy farszem białka.
4. Dekorujemy koperkiem lub natką pietruszki. Voila!