Wołowina w sosie pieczarkowym to prosty pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nie lubimy marnować, dlatego staramy się wykorzystać wszystkie składniki maksymalnie. Jeśli więc nie macie pomysłu na to, co zrobić z mięsem wołowym lub drobiowym z rosołu, nic prostszego. Przygotujcie do niego pyszny sos pieczarkowy z odrobiną tymianku, kaszę jaglaną lub ziemniaczki.
Do tego szybka surówka, np. z selera naciowego, lub ulubione ogórki. W ten sposób – oprócz pysznego bulionu – zjecie jeszcze lepsze drugie danie, które przyrządzicie bez większego wysiłku…
Składniki (2 porcje):
* mięso wołowe z rosołu – pokrojone 4-6 grubych plastrów
* domowy sos pieczarkowy – zobacz przepis na sos pieczarkowy
* 300 g ugotowanej kaszy jaglanej – zobacz, jak ugotować kaszę jaglaną
* kilka ogórków konserwowych
Przygotowanie:
1. Sos pieczarkowy i kaszę jaglaną przyrządzamy według wyżej podanych przepisów.
2. Mięso przekładamy na patelnię z gorącym sosem pieczarkowym i dusimy pod przykryciem 10-15 minut.
3. Można posypać świeżą natką pietruszki, koperkiem lub tymiankiem.
Voila!
Zobacz także: Wołowina pikantna z czerwoną fasolą i Guinnessem
nie pomyśleliśmy o tym żeby tak wykorzystać wołowinę z rosołu, zobacz nasze przepisy na wołowinę
http://ronddel.blogspot.com/search?q=wo%C5%82owina+przepisy
Apetyczne choć nie tanie danie. Ciekawy krótko ale treściwie opisany przepis. Polecam też potrawy wigilijne
http://www.przepis-kulinarny.pl/bozenarodzenie-5-5.html
takie proste, a myślałbym miesiąc
Wołowinka musiała smakować wyjątkowo, tez bym zjadła z kaszą ale ja wolę gryczaną 🙂
http://www.dobre-rady-pomoc.blogspot.nl/2014/11/pieczony-i-chrupiacy-udziec-z-indyka.html
Bardzo fajna koncepcja, pozdrawiam.
Polecam też wołowinę po staropolsku
http://inews.com.pl/WordPress3/wolowina-po-staropolsku
CIEKAWY POMYSŁ 😉 JA Z MIĘSA Z ROSOŁU ROBIĘ KACZKĘ W POMIDORACH;POLECAM ;POZDRAWIAM
:
http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/06/jak-wykorzystac-mieso-z-rosou-pomys-na.html