[wcp-carousel id="2193"]

Schab po chińsku w sosie pomarańczowym

Schab po chińsku w sosie pomarańczowym

Kawałki pysznego schabu w pikantnym sosie pomarańczowym, z kaszką kuskus i pomidorkami koktajlowymi. Pyszny obiad, który sprawdzi się na co dzień i na bardziej szczególne okazje.

Składniki:
* chrupiące kawałki schabu (tutaj przepis na chrupiący schab)
* wyciśnięty sok z 4 pomarańczy
* papryczka chilli
* ząbek czosnku
* 3 łyżki sosu sojowego
* szklanka mleka 2%
* 2 łyżki octu winnego

Przygotowanie:
1. Drobno posiekać czosnek i papryczkę chilli. W garnku wymieszać wszystkie składniki sosu i zagotować. 
2. Do sosu wrzucić kawałki schabu i poddusić 10 minut, aż sos dobrze zgęstnieje. 
3. Można podawać z ryżem, kuskusem lub ulubioną sałatką.




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.