Przepis na roladki drobiowe z sosem pieczarkowym został zaczerpnięty z warsztatów kulinarnych zorganizowanych przez „Cook Professional”. Tam roladki z kurczaka podano z brokułami i szynką parmeńską. My jednak wolimy szynkę wędzoną i mozarellę. Delikatne roladki zjedliśmy z sosem pieczarkowym zabajonym koniakiem i kolorowym makaronem… Same warsztaty to świetna zabawa, sporo inspiracji i duuużo jedzenia – polecamy i smacznego!
Składniki na roladki drobiowe (4 szt.):
* 4 plastry szynki drobiowej wędzonej
* 4 plastry sera mozarella
* jajko
* 1/2 szklanki bułki tartej
* sól, pieprz
* 250 g pieczarek
* łyżeczka soku z cytryny
* cebula
* 2 ząbki czosnku
* 1 łyżka masła
* 1 łyżeczka oleju
* 150 ml śmietanki 18%
* 1/2 szklanki mleka 2 %
* 2 łyżki koniaku
* 1/2 szklanki bulionu grzybowego
* sól, pieprz
Przygotowanie sosu:
świetne roladki 🙂 coś pysznego!
polecam też pieczoną golonkę z indyka
http://oobzarciuch.blogspot.com/2013/12/pieczona-golonka-z-indyka.html
pozdrawiam!