[wcp-carousel id="2193"]

Bagietka z piekielnym Bieluchem

Bagietka z piekielnym Bieluchem

Na pomysł tej pasty wpadł On podczas bezsennej nocy. Następnego dnia biegł do sklepu po świeżą bagietkę i wyszło takie oto danie w pięć minut. Najwięcej czasu podczas jego przygotowania zajmują… zakupy 😉 Zaproponowane proporcje składników są dla wersji „hard”. Dla łagodniejszej pasty do serka dodajemy wszystkich składników po połowie. 

Składniki:
* 1 opakowanie serka Bieluch
* 1 papryczka red pepper
* kilka plasterków pomidorków koktajlowych
* ząbek czosnku
* 1/2 czerwonej cebuli
* 2 łyżki sosu sojowego
* 1,5 łyżeczki miodu wielokwiatowego
* oliwa z oliwek
* bagietka
* listki świeżej bazylii do ozdoby
* sól
* świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki bardzo drobno siekamy.
2. Wrzucamy je do serka i dodajemy pozostałe składniki.
3. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
4. Schładzamy ok. 1 godzinę w lodówce.
5. Bagietkę kroimy, smarujemy odrobiną oliwy i nakładamy na nią 1 łyżeczkę pasty. Układamy pomidorki i przybieramy bazylią. Voila!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.