Roladki z tortilli z łososiem to przepis przywieziony z majówki u naszych znajomych (dziękujemy Monia!) Roladki to naprawdę prosta, lekka i szybka przekąska.
Do roladek z tortilli możemy dodać inne ulubione składniki – tutaj prezentujemy wersję podstawową, ale do łososia świetnie będzie pasował, np. świeży ogórek czy rzodkiewki. Roladki pięknie się prezentują i świetnie smakują w towarzystwie białego wina i majówkowego słońca 🙂
Składniki:
* opakowanie tortilli
* 300 g wędzonego łososia
* opakowanie serka naturalnego
* sól
* pieprz
Przygotowanie:
1. Placki tortilli rozkładamy na płasko, smarujemy warstwą serka.
2. Układamy po 2 plastry łososia, którego przyprawiamy solą i pieprze,
3. Tortillę zwijamy w rulon, ściskając (można przedtem schłodzić).
4. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i układamy na dużym talerzu.
Szukałam właśnie podobnego przepisu, chciałabym się jednak dowiedzieć jaki serek naturalny jest najlepszy? Myślałam, by wykorzystać pomysł podobnie, ale z naleśnikami;)
Naleśniki to świetny pomysł 🙂 Może tutaj znajdziesz inspirację, choć w tym przepisie użyliśmy twarożku: http://dwoje-na-kuchence.blog.pl/2013/03/25/serowe-roladki-nalesnikowe-z-warzywami/.
Co do wyboru serka – my najczęściej korzystamy z Almette lub Twój smak. Najlepiej wybrać taki, który lekko się rozsmarowuje i ma puszystą konsystencję 🙂 Pozdrawiamy.
Dziękuję bardzo za podpowiedź;) Pozdrawiam
moje naleśniki wyszły tak:)
http://rudaakuchnia.blog.pl/2014/11/03/nalesniki-z-wedzonym-lososiem/#.VFedgIr4hEU.facebook