[wcp-carousel id="2193"]

Leczo z kiełbaską i sosem tabasco

Nie masz czasu, siły, ochoty na stanie przy garach? Zrób leczo 😉 Dziś Jej wersja z kiełbaską, parówkami, papryką i tabasco. Piekielnie smaczne i proste danie. Jemy zwykle ze świeżym pieczywem, ale pasują do niego inne dodatki, np. ryż lub ziemniaki. 

 

Składniki:

* kawałek suchej kiełbaski
* 2 parówki
* 2 puszki pomidorów (całych)
* żółta i czerwona papryka
* czerwona cebula
* czerwona papryczka Jalapeno
* tabasco
* słodka papryka w proszku
* tymianek suszony
* szczypiorek, bazylia

Opcjonalnie:
* świeże pieczywo
* tłuczone ziemniaczki


 

Przygotowanie:
1. W rozgrzanym garnku z grubym dnem podsmażamy pokrojoną w krążki i przyprawioną słodką papryką kiełbaskę i parówki.
2. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulkę, Jalapeno i garść tymianku. Dusimy ok. 10 min pod przykryciem, aż papryka nieco zmięknie.
3. Dodajemy pomidory (delikatnie je rozdrabniamy) i 1/2 łyżeczki tabasco. Dusimy jeszcze kilka minut.
4. A na talerzach dodajemy jeszcze szczypiorek i bazylię. Voila 🙂



1 thought on “Leczo z kiełbaską i sosem tabasco”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.